Vitamin Well

ERP-lösning för såväl ekonomi som logistikflöden.

Vitamin Well er en ny svensk suksesshistorie. På noen få år har man utviklet en helsedrikk som selges på både apotek, kiosker og andre utsalgssteder. Det har gått fra null til over 4000 forhandlere siden lanseringen våren 2008.

Med rask tilvekst følger utfordringer. For Vitamin Well var en av de største å klare av alle forretningsprosessene. Christian Ehrhardt, deleier og produksjonssjef, forteller at det i begynnelsen gikk helt greit å håndtere fakturaer, ordrer, innkjøp og produksjonsplanlegging ved hjelp av Microsoft Word og Excel.

– Vi sendte ut haugevis av fakturaer ukentlig som regnskapsfirmaet fikk kopi av på mail. De fikk så manuelt legge inn dette i sitt økonomisystem. Lager ble korrigert med Excel, sier Christian Ehrhardt. Men Vitamin Well økte raskt sin kundebase, gjennom alt fra små kaféer til store grossisters hovedlagre. Utviklingen førte til at den økonomiske administrasjonen ble mer kompleks.

– Vi måtte ta inn ekstra hjelp for å holde tritt. Vi lå hele tiden litt etter, fortsetter Christian Ehrhardt. Vårt fokus var å få ut våre produkter til så mange som mulig og holde tritt med produksjonen.

Kritisk punkt

Når Vitamin Well hadde 700 kunder gikk det ikke lenger. Det var behov for et ordentlig forretningssystem og beslutningen ble tatt om å investere. Man var nødt til å finne et system som var skalerbart og samtidig i riktig prisklasse. Valget falt på Microsoft Dynamics AX. Accigo bistod under implementeringen.

– Utfordringen var å skalere det ned til det absolutte minimum, samtidig som Vitamin Well skulle ha de nødvendige forretningsprosessene på plass, forteller Jan Mentzer, salgsansvarlig hos Accigo.

– I begynnelsen gjennomførte vi det som kan være den minste installasjonen i Microsoft Dynamics AX sin historie, men vi var raske med å skalere opp og har nå hele virksomheten inklusive lager, distribusjon og produksjon i systemet, sier Christian Ehrhardt.

Full fart fremover

Kommersielle fremgang bidro senere til at Edward Gustafsson, som er økonom med erfaring fra systemet, kunne rekrutteres.

– Man får et bra overblikk med Microsoft Dynamics AX og rask tilgang til informasjon. Ettersom vi jobber med mat og ernæring er sporbarheten ekstremt viktig, forteller Edward Gustafsson.

– Vi sparer utrolig mye tid. Det kan ikke sammenlignes til tross for at vi nå har hundretalls flere kunder og transaksjoner, sier Christian Ehrhardt.